1. diena – ko ēst svaigēdājam un cik tas maksā

10.20 – rītu sāku ar mērcētām veikalā pirktām auzu pārslām, apmēram 250 gramu. izmaksas – ap 20 santīmiem.

pagatavošana – vakarā ieberu bļodā ap 250 gramus auzu pārslas un apleju ar aukstu krāna ūdeni. no rīta, ja ūdens bijis par daudz, nedaudz neleju un labi samaisu, varētu pat teikt, ka sakuļu. auzu pārslas pārtop putrā ar baltu šķidrumu, līdzīgi kā piena putra. vēl pielieku jūras sāli un, ja ir medus, ēdamkaroti medus..

15.10 – ēdu veikalā nopirktus 4 banānus, izmaksāja 60 santīmus.

15.30 – bija ciemošanās – ēdu meloni, gurķu, tomātu, un ķīnas kāpostu salātus un burkānu un selerijas salātus. daudzumus sarēķināt nevar un arī kopējās izmaksas nesarēķināmas, bet šo tad izlaidīšu 🙂

21.20 – divi lieli veikalā pirkti āboli – ap 500 grami, izmaksas – 35 santīmi.

kopējās izmaksas pa dienu, nerēķinot ciemošanos – 1.15ls

auzu pārslas gan nav tā dzīvākā lieta, jo apstrādes procesā tās tiek tvaicētas, bet šķiet, ka ne tik ļoti, lai tām būtu mainījies ķīmiskais sastāvs, jo kuņģis tās ņem pretī ļoti labi.

pirms ciemošanās apēdu dažus banānus, jo ne vienmēr var rēķināties, ka galdā tiks likta dzīva barība. vis lielākie izaicinājumi līdz šim ir bijuši kāzās šī gada laikā biju uz divām un pirms došanās uz tām nebiju sagādājis ēdamo.. šo to jau apēdamu sadabūt sanāca, bet pat tikai veģetārietim tajās nebūtu īsti ko ēst :)) protams neviens netiek vainots un viss jau būtībā ir feini – tās bij labas mācības, ka laicīgi jāsagādā sava barībiņa 🙂 un sagāde ir pavisam vienkārša, ja tuvumā ir kāds veikals un kādi santīmi kabatā – piemēram maisiņš ar āboliem un barība nodrošināta! 🙂

13 thoughts on “1. diena – ko ēst svaigēdājam un cik tas maksā”

  1. Kā vēders uzvedās pēc putras ar medu? 😀 Runā, ka putrai nedrīkstot likt klāt saldas lietas…

  2. Cik noprotu – esi svaigēdājs, bet neesi vegāns, pareizi?
    Jo vegāni bieži arī medu uzskata par dzīvnieku valsts produktu. Bites = dzīvnieki.

  3. atzu pārslam klāt vēl citrona suliņu drusku un ābolu sarīvetu uz rupjās rīves un kadu sasmalcinatu riekstu–tad ir ņammīgi..Bet kā ir pēc augļiem un dārzeņiem pēc kada laika sprīdiša pēc to lietošanas vienmēr gribās atkal kautko…

  4. @Krega es esmu vegāns, tik medu gan lietoju, jo ar bitēm var apieties arī cilvēcīgi.. neatņemot tām gandrīz visu medu, ko tās vākušas ziemai un neaizvietojot to ar cukura sīrupu, tā padarot bites slimīgākas, jo medus ir daudz vērtīgāks par cukuru. no bitēm var paņemt mazāk medus nekā tas parasti tiek darīts, lai tās varētu pilnībā iztikt ar savu saražoto. kā tas tiek darīts bioloģiskajās saimniecībās.

    nelietoju gaļu, zivis, olas, piena produktus, nepērku jaunus ādas izstrādājumus..

  5. @esesmu nu jā, un vēl arī variaants ar citiem augļiem – banānu ripiņas utml.. dikti kādreiz patika ar riekstu pieniem taisīt, bet rieksti laikam ar ogļhidrātiem konfliktē, bet, nu, kad auzu pārskas labi samaisa, tad jau tas pats, kas ar pienu vien ir 🙂

    pēc augļiem reizēm prasās pēc riekstiem..

  6. kāpēc Tu auzu putrai liec klāt jūras sāli?
    lai bagātinātu garšu vai tas vajadzīgs, lai aktivizētu kādus fermentus?( pēdējais ir tikai minējums ;D )

  7. divi lieli veikalā pirkti āboli. Kā Tev šķiet, cik veselīgi tas ir? 🙂
    nepārproti, neesmu te ienākusi negatīvi noskaņota, lai Tev piesietos. Pati gan neesmu svaigēdāja, bet esmu to mēģinājusi. Tomēr aizraušanos ar importa augļiem neatbalstu. Cik veselīgs var būt no Čīles importēts ābols, kas istabas temperatūrā nesabojājas vairākus mēnešus?

  8. @Inga es arī esmu par ekoloģisku pārtiku! tik daudz reizes to sanāk skaidro! 🙂 eko pārtikas cenas šobrīd ir ļoti uzpumpētas (ja nepērk pa tiešo, bet ir daži augļi, kurus latvijā pa tiešo nevar dabūt), tādēļ izvēlos arī ne ekoloģisku barību. mans organims ir mans indikators. labi zinu kāds tas bija pirms svaigēšanas… tagad ēdu ābolus, kuri vākti vecmammas dārzā. tajā reizē tie pie rokas nebija. tā teikt, nesaspringstot 😉

  9. >>> Kaspar!

    Kur un kādas (marku, ražotātju) auzu pārslas Tu pirki, vai uzskati, ka to kvalitāte ir laba?

Comments are closed.