4.diena – ko ēst svaigēdājam un cik tas maksā

11.00 – ūdenī mērcētas auzu pārslas jūras sāli, apm. 250g, izmaksas 20 santīmi.

iepriekšējā vakarā auzu pārslas ar ūdeni neaplēju, jo aizmirsu.. tādēļ izmantoju ātrāku atmiekšķēšanas variantu – uzsildīju ūdeni līdz karstumam,kādā bez dzedzinošām sāpēm var paturēt pirkstu un pārleju auzas. siltā ūdenī atmiekšķēšanās notiek ātrāk. pēc 20 minūtēm iebēru sāli, pamatīgi samaisīju un apēdu.

14.30 – sablenderēju zaļo kokteili – pagatavošanu skatīt 3. dienā.. sastāvs – 4 banāni, 1 liela labi nogatavojusies hurma un apm. 200g spinātu. visas sastāvdaļas vakar pirktas rīgas centrāltirgū.

aptuvenās izmaksas:
banāni – 15 santīmi (30s/kg)
hurma – 30 santīmi (90s/kg)
spināti – 40 santīmi (2ls/kg)

kopā: 85 santīmi

18.00 – ķīnas kāpostu un tomātu salāti avokado mērcē.

daudzums un izmasas:
ķīnas kāposts – 250g – 15s (60s/kg)
tomāts – 100g – 15s (1.50ls/kg)
avokado – 35s/gab
citrona gabaliņš – 5s

kopā: 80s

pagatavošana

sagriežam nelielu ķīnas kāpostu, piegriežam lielu tomātu, pārgriežam uz pusēm mīkstu avokado, lai būtu vieglāk sataisīt putriņu,izņemam sēklu, ar karoti tur pat miziņā saspaidam to putriņā un pieliekam salātiem. pieberam sāli, piespiežam nedaudz citrona vai laima sulu

un labi smaisam, lai avokado putriņa izlīdzinās pa visiem salātiem.
vēl ir feini pielikt arī papriku..

avokado šinī gadījumā izmantoju eļļas vietā, betja nav avokado, būs laba arī extra virgin olīveļļa.

21.00 ciemošanās.. āboli, zaļais kokteilis, kaņepju sēklas, lazdu rieksti čaulā. daudzumu uzskaitīt nevaru kā arī aprēķināt izmaksas. šo izlaižam 🙂

kopējās 4. dienas izmaksas – 1.85ls

viens no lieliem svaigēšanas plisiem – paliek dzidrs prāts, vai kā kāds mans labs draugs teica – no galvas pazūd vate.
kā mēdz tekt – svaigēdāji gribot negribot paliek spirituālāki, tā lieta nāk komplektā, jo lietojot dzīvo barību tiek atbrīvoti milzīgi enerģijas resursi, kuri iepriekš tika lietoti organisma aizstāvībai pret toksisko barību un tās pārstrādei..

es varu tikai stāstīt cik tas ir burvīgi, bet kamēr tas nav izjusts, saprast to līdz galam nevar. vienkārši jāsāk lietot dzīvo barību!

7 thoughts on “4.diena – ko ēst svaigēdājam un cik tas maksā”

  1. Izlasīju rakstu un pēc tam gatavojot vakariņas, cepot kartupeļu pankūkas zuda apetīte, iedomājos – kāpēc neapēst vīnogas kartupeļu vietā, būtu lielāks labums, mans organisms taču vairāk iegūtu. Kādu laiku atpakaļ arī biju svaigēdāja, bet uzsākot šādu ēšanas veidu, ļoti radās vēlme pēc piena produktiem riekstiem.

    Pal.dies, Kaspar ka dalies tu man atgādināji sajūtas pirms apm gada kad biju kaādu laiciu svaigēdāja. Būs atkal jāpamēģina jo atkal gribas izbaudīt to stāvokli..Varbūt pat uz visiem laikiem..Paldies:)

  2. Rieksti un piena produktiem, jo organisms prasa olbaltumvielas. Tad arī rieksti un auzu pārslas ir laba alternatīva.

  3. Kaspar, vispirms gribēju pateikt paldies par foršajiem rakstiem katru dienu. pats arī tikko iesāku svaigēšanu.

    tikai man tev jautājumi:

    kādas auzu pārslas tu lieto?
    jo tās taču ir termiski apstradātas!

    kādu jūras sāli tu lieto?
    cik saprotu, arī to iegūst tvaicējot ūdeni, it kā ar Saules palīdzību, kaut gan neticas. svaigais sāls vispār ir kaut kāds ekskluzīvs roku darbs..

  4. @Dāvis

    Par pārslām un graudiem tiešām varētu prasīt – vai kaltējot, smalcinot karstums nav pārāk stiprs? Bet no otras puses tie jau ir sīkumi – ir labi maizes vietā ēst pārslas, jo visi komercprodukti ir salikti no … daudz lielāka un neaptveramāka sastāvdaļu klāsta! Smalkos bioveikalos ir dabūjamas dārgākas pārslas (ievestas no rietumu valstīm) – jūsuprāt, vai labums attaisno augstāku cenu?

  5. Otrs jautājums – par vegānismu – pēc reāliem jūsu paša novērojumiem: vai pietiek ar olbaltumvielām, kas ir augu produktos? Vai nesākas organisma novājēšana, nezūd fiziskais spēks, psiholoģiskā izturība, nebojājas imunitāte?

  6. @virs toņiem auzu pārslas tiek tvaicētas, bet sajūtas no tām ir bijušas parasti labas, tā kā no tām neatteicos. itkā eko veikalos esot mazāk apstrādātas.. zeltainākas pēc toņa..

    olbaltumvienas pietiek. no kurienes gan dzīvnieki tās ņem 😉
    ir gan auzu pārslās, zirņos, pupās.. utt..

Comments are closed.