kaltētie zaļumi ziemai..

kaltēti zaļumi

pagaidām zaļumus ziemā vēl nesanāks audzēt.. bet ir arī variants tos sakaltēt.. kaut kāda daļa labumu jau noteikti zūd, bet tie, kas paliek, paliek! 🙂

pirms aptuveni mēneša biju nopļāvis nātres un nu, tās ir atkal svaigi saaugušas. vecās nātres diez vai būtu diez cik derīgas, no tām pamatā pāri paikuši kāti un sēklas..

kaltēšanai sagatavoju – nātres, pētersīļus, skābenes, sīpolu lociņus un mangolus (lapu bietes)

nātres, pētersīļus, sīpolu lociņus, mangolus sasēju buntēs un pakāru zem treilera nojumes, bet lociņus sasmalcināju, lai labāk žūst.
žāvēt ir ieteicams vietā, kurā nav tiešas saules gaismas, jo tā “izēd labumus”..

sīpolu lociņi kaltējas

kaltēti zaļumi

4 thoughts on “kaltētie zaļumi ziemai..”

  1. Manuprāt, un tā būtu teikusi arī mana vecmāmiņa, ka vislabāk ir žāvēt gandrīz tumsā un caurvējā, un uzglabāt gaismas necaurspīdīgā traukā vai auduma maisā…

  2. Jā, par to tumsu un caurvēju ar esmu dzirdējis, atceros bērnībā vecmāmiņa tos žavēja bēniņos, tur vienmēr tād pustumsa un laba ventilācija 🙂

    Galvenais lai nav mitrums un vislabāk jau tās zālītes ir vākt vasaras briedumā pirms/pēc jāņiem līdz augustam, tad tās saules enerģijas vairāk.

    rudenī savukārt atkal rudens zālītes – vairāk jau augļi vai kādi augi 🙂

  3. MANGOLDS
    P.s. un veelams dilstoshaa meenesii, tad labaak izkalst, jo augos tad vairs nav tik aktiivi dziiviibas procesi….

Comments are closed.