svaigēšana 3 dienām

kāds cilvēks lūdza, lai uzrakstu ko no dzīvas barības ēst 3 dienas. nolēmu to nopublicēt arī savadak.lv

tālākām dienām var taisīt dažādas kombinācijas un pēc šādas metodes vai savādākām, taisīt dažādas variācijas ar sastāvdaļām, dāzreņiem, augļiem, garšvielām..

1. diena

no rīta atsevišķos traukos iemērc nepilnu krūzīti nelobītu lēcu via zaļās ķīnas pupiņas (lēcas un pupiņas var nopirkt centrāltirgus sakņu paviljonā, ap 2.5ks/kg) un 2 nepilnas krūzes zaļos griķus, kurus var nopirkt ekoveikalos ap 1.8ls/kg

no rīta
daži āboli

pusdienās
salāti –
gurķis, tomāti, sarīvēts kolrābis, pārlietas ar linsēklu eļļu un piebērts nedaudz sāls.

nolej ūdeni no iemērktajiem griķiem un caur site toss labia noskalo, lai noskalotos daļa griķu gļotas

pēcpusdienā
kādi rieksti via sēklas (lobītās saulespuļu via ķirbju sēklas, zemes rieksti (skates, lai ir brūnās miziņas nevis baltie), lazed rieksti, madeles, utml.)

vakarā
spināti un pētersīļi sablenderēti ar apelsīniem un banāniem

nolej ūdeni no iemērktajiem pākšaugiem un noskalo zaļos griķus

2. diena

no rīta nolej ūdeni no iemērktajiem pākšaugiem un noskalo zaļos griķus

no rīta
gabaliņos sagriezti banāni ar meloni

pusdienās
avocado un tomātu biezzupa: ieliec pārgriez avocado, izņem sēklu un ar karoti izlobi mīskumu, lice blenderī un piegriez vēl 3 tomātus, sīpolu un ja vēlme, arī ķiploku. pieber sāli pēc garšas, nedaudz ūdeni un sablenderē.

pēcpusdienā
lobītās saulespuķu sēklas ar rozīnēm

vakariņās
sagiez šķēlītēs šampinjonus, pierīvē sīpolu, pielej linsēklu eļū, pievieno nedaudz ūdeni un sāli. papildus var piegriezt gurķi ar dillēm vai pētersīļiem

noskalo iemērktos pākšaugus un griķus

3. diena

no rīta noskalo iemērktos pākšaugus

no rīta
labi noskalo zaļos griķus un pusi no time saliec blenderī, ieliec ēdamkaroti medus un kanēli un, ja ir vēlēšanās, arī banānu un sabenderē

sagriez šķēlīt ēs ābolu un pārlej ar griķu putriņu.

pusdienās
ķīnas pupiņām vai lēcām pierīvē pus sīpolu, pievieno karriju, sāli un linsēklu eļļu.

pēcpusdienā
kaņepju sēklas (nopērkamas centrāltirgū sakņu pavijonā, prasi lai ir latviešu, 6ls/kg), pavisam nedaudz ūdens un medus pēc garšas.

vakariņās
svaigi spiesta burkānu sula

12 thoughts on “svaigēšana 3 dienām”

  1. Vēlos padalīties ar saviem iespaidiem par pussvaigēšanu pēc pirmā aizvadītā mēneša. Pussvaigēšana tāpēc, ka šad tad vēl sanāk ”sagrēkot” ar graudaugu (griķu, auzu pārslu) vārīšanu. Parasti no rītiem, kad sanāk konstatēt, ka ir aizmirsts tos uzlikt pa nakti mērcēties.
    Pirmkārt: tas nemaz nav sarežģīti un tik laikietilpīgi pretēji tam, kā sākumā likās;
    otrkārt: grūti vārdos to izskaidrot, bet rodas iespaids, ka attīroties ķermenim (tai skaitā arī prātam) no depresantiem, tas daudz jūtīgāk uzvedas vidē, kura apspiež tā patiesās vēlmes. Vienkāršāk sakot: kļūst arvien neiespējamāk melot sev un tai skaitā citiem;
    treškārt: tā kā ikdienā spēlēju basketbolu (treniņa pēc), tad esmu ievērojis, ka ir krasi samazinājusies vēlme ar kādu sacensties, ko aizstājis tāda kā rotaļīga vienaldzība. Un tam nav nekāda sakara ar enerģijas zuduma radītu apātiju, vai tml, enerģijas ar katru dienu rodas arvien vairāk.
    Lūk, tādi mani pirmie iespaidi…

  2. Uz svaigēšanu arī es gribētu pāriet, bet kas man ļoooti nepatīk ir tas ka augļi jāpērk veikalā un tās trakās nitrātu devas kaut kā negribas uzņemt. Man mājās ir sava saimniecība ,bioloģiskā, ja es varētu iztikt tikai ar saviem dārzeņiem un augļiem tad es esmu par svaigēšanu.Varbūt ir iespējama tāda ēdienkarte???

  3. A kā ir ar svaigu kartupeļu ēšanu. Svaigēšanas sakarā par tiem kautkā pavisam maz runā?

  4. Man ir sava bioloģiskā saimniecība kur audzēju visu tīru ir arī augļu koki un ogu krūmi un arī visādi eksotiskie augļi. Un tad tas varētu aizstāt vīnogas apelsīnus u.c. Ja tā, tad tas mani iepriecina. Tikai tad man noteikti vajadzēs izstrādāt savu ēdienkarti.(laikam jau sanāks specifiska)

  5. Nu jā.. neliela dalīšanās pieredzē.
    Jau 12.gadus neēdu gaļu. Zivis atsāku ēst pirms kāda laika, jo izjutu pašsajūtas pasliktināšanos. Man tikko uzgāja žultsakmeņus, kas izraisa nepatīkamas sajūtas, sevišķi naktīs. Iemesls, kādēļ (atsaucoties uz ārstu informāciju) viņi veidojas ir nepietiekami treknas barības uzņemšana: “Ar ogļhidrātiem nepietiek”. Ja gribu kļūt vesela man papildus uzturā šobrīd jālieto ar saldo krējumu sakulta ola. Vairs nezinu, ko darītu, ja būtu jāatsāk ēst gaļa… Un es pat neesmu vegāne.
    Ieva (28 g.)

  6. @Anonymous

    Kaut kādas pīlītes tu te pūt… Žultsakmeņi tieši veidojas no trekniem ēdieniem, nevis no liesiem, un es nezinu kas ir jāēd, lai 28 gadu vecumā iedzīvotos žulsakmeņos, mana vecmutere visu mūžu ēdā trekni un neveselīgi, i to žultsakmeņus dabūja ~70 gadu vecumā.
    Vienīgais izskaidrojums, ja tu tiešām raksti taisnību, ir tāds, ka tu gaļu mēģināji aizstāt ar kādu citu produktu, lai dabūtu to sāta sajūtu, ko tā dod. Piemēram, vairāk sāki lietot piena produktus, vai majonēzi, vai kādus saldumus. Atcerieties, ka gaļu nevaig aizstāt, tā mums vienkārši nav nepieciešama un ir pat kaitīga..

  7. Man radās tāds delikāts jautājums.
    Vai šādas barības uzņemšana nerada caureju vai kaut ko uz to pusi, ka uz WC jādodas vairāk par vienu reizi dienā?

    Varbūt arī šāda aktīva vēdera darbība ir pat veselīgāka?

Comments are closed.